Informationsmöte!

Snart börjar repetitionerna av årets sommarmusikaler! Vill du veta mer om sommarens föreställningar, om hur repetitionsperioder och -tider ser ut för både barn- och ungdomsgrupperna, samt om vad som krävs, både av barn, ungdomar och föräldrar, för att sommaren med Scen Österlen ska bli en fantastisk upplevelse. Välkommen till informationsmöte den 12 februari kl 19:00 i Galleriet på Valfisken i Simrishamn.

Köp biljetter till årets julshow!

Det är snart jul! Men innan dess – en lika viktig tradition

Scen Österlens julshow: Sånger till en ny värld

Julshowen spelas i år på Skeppet i Simrishamn, veckan innan jul, den 19, 20 och 21 december, kl 19.00. Som vanligt har vi delat in våra showartister i tre olika åldersgrupper, som bjuder påmys, gemenskap och glädje – och så lite jul-tv… Allt med fokus på kärleken och livet. 

Sammanlagt är det över 60 barn och ungdomar som ställer sig på scenen och showar in julen. Så vänta inte, in och boka era biljetter bums! Skeppet har endast 140 platser. Och god jul!

Biljettpris: 120 kr för vuxen, 80 kr för barn. Fika ingår.

Scen Österlen drar igång sommaren 2018!

Välkommen på informationsmöte!

Det har äntligen blivit dags att börja arbetet inför sommarens musikaläventyr. Torsdag den 15:e februari, klockan 18.30, ses vi på Nova Academy, Järnvägsgatan 2, i Simrishamn.
 
Det blir information om sommarens föreställningar, om hur repetitionsperioder och -tider ser ut för både barn- och ungdomsgrupperna, samt om vad som krävs, både av barn, ungdomar och föräldrar, för att sommaren med Scen Österlen ska bli en fantastisk upplevelse. 

Mötet håller på drygt en timme.

 Vi vill också informera om Scen Österlens årsmöte den 11:e mars, klockan 11.00, på Nova Academy!

Varmt välkomna!

Scen Österlen får Sparbanken Syds kulturpris!

"Årets kulturprismottagare har på ett modigt men ändå humoristiskt sätt belyst de utmaningar som dagens samhälle står inför. Inför utsålda salonger skapar årligen barn, ungdomar och vuxna tillsammans föreställningar som ger eko långt utanför scenerna på Österlen", skriver juryn. Prischecken på 25.000 kr kommer att överräckas av Sparbanken Syds stiftelseordförande Catherine Ehrensvärd vid Kulturfesten på Ystads Stadsbibliotek den 25 oktober.

- Vi är enormt tacksamma att Sparbanken Syd på detta sätt uppmärksammar Scen Österlens arbete. Målet är att lära barnen och ungdomarna att samarbeta, att våga uttrycka sig och därmed få ett bättre självförtroende och alla får vara med utifrån sin förmåga. Med Sparbanken Syds stöd kommer förhoppningsvis ännu fler barn och ungdomar kunna ta del av vårt arbete säger Tove Bergström, konstnärlig ledare. 

Prischecken på 25.000 kr kommer att överräckas av Sparbanken Syds stiftelseordförande Catherine Ehrensvärd vid Kulturfesten på Ystads Stadsbibliotek den 25 oktober.

Arbetet inför nästa sommars produktioner är, parallellt med julshowen, redan i full gång och detta pris kommer väl till pass för att möjliggöra det utvecklings- och visionsarbete som vi önskar genomföra! 

Vill du vara en del av vårt ledarteam?

Vi behöver ledare!  

Hösten har precis börjat men på Scen Österlen börjar vi redan tänka på nästa sommar (även på vår julshow, lite mer om den längre ner i brevet)! För att vara ute i god tid tänker vi redan nu sätta ihop våra ledarteam inför arbetet med föreställningarna som ska spelas sommaren 2018! På grund av det fantastiska och stora intresset från så många barn och ungdomar kommer vi att behöva arbeta på ett något annorlunda sätt, och växa även internt, speciellt i takt med barngruppen. Exakt hur bestämmer vi tillsammans med de ledare som kommer att vara del av teamet.

Men ett steg är att redan nu, i god tid, forma teamet och dra igång arbetet med idéer och diskussioner runt det som ska bli den oförglömliga Scen Österlen-upplevelsen 2018.

Vill du, eller känner du någon, som skulle vilja engagera sig som ledare hos Scen Österlen? Gå in och läs mer och anmäl er eller sprid följande länk:  

http://bit.ly/2xACjaY

Anmälan är inte bindande! När anmälningstiden gått ut kommer vi att återkomma med mer info. Vid frågor maila info@scenosterlen.se