INTENSIV JAZZDANS KURS MED IVAN!

Ivan Persson, som medverkat i flera produktioner på Scen Österlen, både på scen och som ledare, går nu på Urdang Academy i London, en av världens främsta musikalartistutbildningar.

Han kommer att hålla en intensivkurs med tio dansklasser på fem dagar. Kursen går måndag - torsdag 8/8 - 12/8 kl 8.00 - 10.30 i danssalen (galleriet) på valfisken. Kursavgift 500 (för icke medlemmar tillkommer medlemsavgift).

Ivans beskrivning och önskemål:
Ålder: Årskurs 7 och upp hade jag tänkt mig, eftersom det är ganska intensivt både träningsmässigt och tidsmässigt men om någon känner att hen vill gå så är den såklart välkommen.

8:00-8:50 teknik-klass
Fokus kommer ligga på styrkeövningar som hjälper dansaren att hitta muskler nödvändiga för hälsosam dans och utvecklar dennes nuvarande förmågor. Klassen kommer att innehålla grunder inom klassiska balett med influenser från modernt och koncentrera på att informera, värma upp och stretcha. 

9:00-10:30 Jazz-klass
I andra timmen drar vi oss mer ut på golvet och dansar i både koreografier och diagonaler. Varje klass är planerad att ha fokus på olika teman varje dag, till exempel hopp, uttryck, explosivitet, improvisation/koreografi etc. Klassen kommer vara som en rolig uppladdning för kommande skoltermin där eleven får pröva på nya uttryck och områden i dans.

Kul eller hur?!?! 

Betalning ska göras till Scen Österlens bankgiro: 5628-8079 och anmälan göres till: info@scenosterlen.se