Möt Kin och Lucinda – eller Mr Warbucks och Annie – från Annie

– Det är budskapet. Att man alltid ska se allt från den ljusa sidan, att det alltid kan bli bättre. Och så den pampiga musiken! 

Orden är Kin Viola Momiyamas och Lucinda Larssons och frågan de svarar på är varför den är så bra och ständigt så omtyckt och älskad –  musikalen Annie, som de har premiär på i morgon kväll, tillsammans med resten av de 33 skådespelarna i Scen Österlens barngrupp. 

Kin är 14 år och har varit med på Scen Österlen sedan 2013 då hon spelade i ”13”. Lucinda Lars-son fyller tretton i slutet av juli (samma dag som sista föreställningen) och har varit med sedan 2012, då hon spelade i publikfavoriten ”High School Musical". 

Annie_foto_Camilla_Larsson.JPG

Berätta om era rollfigurer!

Kin: Jag spelar Oliver Warbucks. Han är på utsidan en väldigt kall, okänslig, strikt och stel man. Han är nöjd med sitt liv och i sin roll, han vet vem som bestämmer. Men han hade en väldigt hård och fattig barndom och hans föräldrar dog när han var liten. På insidan är han mjuk och känslig, och han har byggt ett skal för att skydda sig. Och så kommer Annie och får honom att mjukna. 

Lucinda: Jag spelar Annie. Hon är föräldralös och lämnades som nyfödd på barnhemmet. Hon har alltid längtat efter sina föräldrar och att de ska komma och hämta henne en dag. Men fast att de aldrig kommer så är hon optimistisk och ser framåt. Hon tar hand om alla andra, men glömmer lite bort sig själv.

Annie2_foto_Camilla_Larsson

Ni är nästan lika gamla och spelar mot varandra. Men en av er spelar en vuxen man och en ett barn. Är det svårt? 

Kin: Det svåraste är att stå helt still och inte röra på fötterna när jag inte säger något.

Lucinda: För mig är det tvärtemot. Det svåraste för mig är att röra mig hela tiden. På ett barnsligt sätt.

Annie3_foto_Camilla_Larsson

Vad kan Annie säga oss idag? 

Den är lika aktuell idag, fast den utspelar sig för åttio år sedan. Det finns fortfarande många en-samma och fattiga barn. Som alla ensamkommande flyktingbarn, som blir föräldralösa och längtar efter närhet och någon som tar hand om dem!