Scen Österlen får Sparbanken Syds kulturpris!

"Årets kulturprismottagare har på ett modigt men ändå humoristiskt sätt belyst de utmaningar som dagens samhälle står inför. Inför utsålda salonger skapar årligen barn, ungdomar och vuxna tillsammans föreställningar som ger eko långt utanför scenerna på Österlen", skriver juryn. Prischecken på 25.000 kr kommer att överräckas av Sparbanken Syds stiftelseordförande Catherine Ehrensvärd vid Kulturfesten på Ystads Stadsbibliotek den 25 oktober.

- Vi är enormt tacksamma att Sparbanken Syd på detta sätt uppmärksammar Scen Österlens arbete. Målet är att lära barnen och ungdomarna att samarbeta, att våga uttrycka sig och därmed få ett bättre självförtroende och alla får vara med utifrån sin förmåga. Med Sparbanken Syds stöd kommer förhoppningsvis ännu fler barn och ungdomar kunna ta del av vårt arbete säger Tove Bergström, konstnärlig ledare. 

Prischecken på 25.000 kr kommer att överräckas av Sparbanken Syds stiftelseordförande Catherine Ehrensvärd vid Kulturfesten på Ystads Stadsbibliotek den 25 oktober.

Arbetet inför nästa sommars produktioner är, parallellt med julshowen, redan i full gång och detta pris kommer väl till pass för att möjliggöra det utvecklings- och visionsarbete som vi önskar genomföra!