Stipendium till Scen Österlen

"Er skaparkraft inger oss alla glädje, mod och framtidstro.”

Så lyder den fina motiveringen från Österlenvännerna som i år tilldelar Scen Österlen sitt årliga stipendium. Stipendiet går till någon ”som verkar på Österlen och gjort en viktig insats inom näringsliv, kultur eller natur.”

Stipendiet, som består av 7500 kr, delas ut på Valfisken i Simrishamn, på torsdag klockan 11.00-12.30. Förutom stipendieutdelning blir det ett panelsamtal på temat: "Barn och ungdomars skaparkraft, kulturens framtid på Österlen."

I panelen sitter två av Scen Österlens konstnärliga ledare, Anna Kesar och CarlJohan Jörnland, bägge också ledare för årets ungdomsgrupp.

Övriga deltagare är Sylvia Carlsdotter, chef på kulturskolan i Simrishamn, Nils Peder Holm, ny ägare till Skillinge Teater och Bo Kristoffersson, före detta chef för barn- och utbildningsförvaltningen i Simrishamn. Samtalet leds av Monika Wikman Olin.

Det bli såklart underhållning också! Scen Österlens Märta Åkerberg och Alva Balldin framför en duett ur den ”gamla” Scen Österlen-musikalen Spring Awakening.

 

– Det är jättekul att Österlenvännerna sett vad vi gör och att de vill ge oss årets stipendium, säger CarlJohan Jörnland.