Dags att börja repa inför sommarens musikaler!

Vecka 9 respektive 10 börjar repetitionerna av årets sommarmusikaler. Efter förra årets medverkande-rekord har vi valt att utveckla verksamheten, så att alla fortfarande kan vara med – mer om det nedan. Som vanligt kommer vi att tolka de föreställningar vi har valt så att de blir dagsaktuella med viktig tematik för barn och unga idag. Repetitionerna kommer till en början att äga rum på Dansens hus i Simrishamn, på Galleriet på Valfisken och på Österlengymnasiet, för att i början av sommaren flytta ut på MårtenPers Scen, utanför Brantevik.

 

Kontraktet
Ett ”kontrakt” med Scen Österlen innebär att man får väldigt mycket roligt – men också ett stort ansvar. Alla förväntas delta på samtliga repetitioner (vissa undantag kan göras och planeras bäst med god framförhållning) och föreställningar. Scen Österlen bygger på gemenskap, gruppkänsla och styrkan i att alla behövs, lika mycket. Det är detta som gör oss unika. 

Föräldramedverkan
Vi förväntar oss att föräldrarna drar sitt strå till stacken och hjälper till med ett antal saker, som kafétjänst, städning, biljettkasse-tjänst, marknadsföring, sponsorjakt, affischering mm. Vi behöver även hjälp med el, snickeri, mm, och kommer att ställa ett antal frågor om saker som behövs till kostym och rekvisita. 
Ni behövs och det blir bättre och roligare för alla! Vet ni redan nu vad ni skulle vilja hjälpa till med så maila till vår info-adress! 


Så här ser vårens och sommarens föreställningar och scheman ut: 


Momo_rev 2.jpg

Momo och kampen om tiden
I år utökar vi från en barngrupp till två. Detta gör vi för att även fortsatt kunna erbjuda plats åt alla som vill vara med, och för att skapa större utrymme för individuell delaktighet, utveckling och gemenskap. Samtidigt som vi genom samarbete mellan de två grupperna också skapar samhörighet och erfarenhetsutbyte mellan dem. Exakt hur detta kommer att se ut kommer att visa sig efter hand. 
De två barngrupperna, bestående av barn i åldrarna 8–10 år och 11-13 år, kommer tillsammans att skapa föreställningen Momo och kampen om tiden. Den handlar om Momo, ett barn som lever ensam på en övergiven teater. Pjäsen lyfter ett av vår tids mest aktuella problem och dess inverkan på vårt samhälle, stress. Stressen över att hinna allt som vi “bör” hinna med och stressen över att få ut så mycket som möjligt av livet. De som ofta glöms i diskussionen om stress är barn. Vår önskan är att lyfta deras röst genom att låta dem gestalta denna historia som är skriven utifrån deras perspektiv. 
Momo och kampen om tiden är baserad på en bok av den tyske författaren Michael Ende.

Barngrupp 1 (åk 5-7)
Huvudledare: Alva Balldin, Märta Åkerberg, Dahlia Momiyama
Assisterande ledare: Hugo Ask, Alice Jönsson
Repetitioner: Tisdagar, med början 6 mars 17-19, på Galleriet, Valfisken

Barngrupp 2 (åk 2-4) 
Huvudledare: Anna Kesar, Asta Elm Ravn
Assisterande ledare: Victoria Jörnland
Repetitioner: Tisdagar, med början 6 mars, 17-19, på Dansens hus

Efter påsklovet, som är repetitionsfritt, tillkommer repetitioner även på söndagar för bägge grupperna, 10.00-13.00, med start den 8 april. 

OBS! Extra repetitioner tillkommer under Kristi Himmelfärdshelgen (10-13/5).
Repetitionsuppehåll 11-24/6, i i början av sommarlovet och under midsommar. 
”Heldagsrepetitioner” 25/6-2/7, 10.00-16.00.

Genrep
Tisdag 3/7, 19.00 (boka inget annat under denna dag).

Föreställningar
Premiär, onsdag 4 juli, 19.00
Övriga föreställningar: Torsdagar 19.00, lördagar och söndagar, 15.00. Ingen föreställning, torsdag 5 juli. Fredag 27 juli viks för ev extraföreställning. Sista föreställning, söndag 29 juli.

 


SweeneyTodd_rev5.jpg

Sweeney Todd
Sweeney Todd är en musikal i två akter med musik och sångtexter av Stephen Sondheim och libretto av Hugh Wheeler. Musikalen utspelar sig i London under mitten av 1800-talet. Här möter vi Sweeney Todd och den unge Anthony som nyss kommit i hamn. Innan de skiljs åt berättar Todd om sitt förflutna i staden, som barberare. Hans fru och dotter togs ifrån honom av en avundsjuk domare och han blev bannlyst. Nu är han tillbaka, 15 år senare, med ett nytt namn och full av hat och hämndbegär. 

Med denna föreställning vill vi utforska ondskan som fenomen, vrida och vända och utforska synen på ondska. Genom att se ondskan som mänsklig kanske vi bättre kan förstå både oss själva och vår omvärld. 
 
År 2007 filmatiserade Tim Burton Sweeney Todd, med bland andra Johnny Depp och Helena Bonham Carter i rollerna. 

Ungdomsgruppen (åk 8-åk 2 gymnasiet)
Huvudledare: Michelle Lindstedt, Sara Bergström, Harriet Leander
Assisterande ledare: Isabella Skärlén
Repetitioner: Söndagar 13-16, på Dansens hus, med start den 4 mars. Inga repetitioner under påskhelgen. Efter påsklovet repetitioner också på torsdagar 18.00-21.00, i Danssalen på Österlengymnasiet. 

OBS! Extra repetitioner tillkommer under Kristi Himmelfärdshelgen (10-13/5)
Repetitionsuppehåll 9-16/6, i samband med skolavslutningar. 
 
”Heltidsrepetitioner” 17-21/6, 10.00-18.00, ledigt midsommarhelgen och därefter
”helkvällsrepetitioner”, 25/6-4/7, ramtid 16.00-22.00

Genrep
Torsdag 5 juli, 19.00 (repetition hela dagen).

Föreställningar
Premiär, fredag 6 juli, 19.00
Övriga föreställningar: Söndag 8/7; Onsdag 11/7, Fredag 13/7; Söndag 15/7; Onsdag 18/7; Fredag 20/7; Lördag 21/7; Söndag 22/7; Onsdag 25/7; Fredag 27/7; Lördag 28/7. Samtliga föreställningar klockan 19.00. 


Vi ser fram emot en fantastisk sommar! 

 

 

Spelplats: Mårten Pers Scen

Vägbeskrivning (Google)