Fartfylld musikal i collegemiljö

Legally Blonde är en amerikansk musikal från 2007, skriven av Heather Hach och med musik och sångtexter av Laurence O'Keefe och Nell Benjamin. Den är baserad på romanen och filmen med samma namn. I den romantiska succékomedin, från 2001, fick Reese Witherspoon sitt stora genombrott i huvudrollen som den blonda, populära Elle Woods som för att vinna tillbaka sin expojkvän slår sig in på Harvards juristlinje för att bevisa att hon inte bara består av ett snyggt yttre. Under studietiden får hon nya mål och nytt självförtroende.

“Det blir intressant att göra den med en barngrupp på drygt 30 barn jämfört med en ungdomsgrupp på 15. Det är en rolig och fartfylld musikal som tar upp den press, de fördomar och normer som också dagens barn och undgomar möter”, säger regissören Hanna Forslund. 

Legally Blonde hade premiär den 10 juli kl 19:00

Övriga speldatum: torsdagar 19.00 (ej 11/7), lördagar och söndagar 15.00,
tom 4 augusti. 

Översättning: Anna Kesar
Regi: Hanna Forslund
Koreografi: Asta Elm Ravn
Sånginstudering: Nikita Uggla Fredriksson
Regiassistent: Isabelle Thord
Kostym: Ellinor Portinson
Mask och hår: Sara Bergström och Alva Balldin
Produktionsassistenter: John Corbett Wattrang, Nora Börtz Vagenheim
Ljud och ljus: Hugo Ask, Alice Jönsson, Noa Balldin

 

 

Komik, galenhet, sårbarhet och abnormitet i Shrek!

Den Tony-nominerade Shrek – the musical hade premiär på Broadway 2008 och är baserad på den ikoniska och Oscarsbelönade Dreamworks-filmen från 2001 och William Steigs bok från 1990. Shrek är historien om ett litet träsktroll som blir en stor hjälte mot alla odds. Under en livsomvälvande resa tillsammans med en tokrolig åsna och en upprorisk prinsessa möter han en bad guy med dåligt temperament, en oförutsägbar drake och ett gäng andra missanpassade sagofigurer som behöver vår hjältes hjälp.

“Det ska bli så spännande att jobba med komik och ta sig an en ny värld! Shrek är en fantastiskt rolig musikal och ett exempel på att det behöver skrivas nya sagor/berättelser/musikaler där normerna vidgas och där olikheter, olika typer av galenhet, sårbarhet och abnormitet får plats”, säger CarlJohan Jörnland, regissör. 

 

Shrek The Musical får premiär den 12 juli kl 19:00

Övriga speldatum: sön 14, ons 17, fre 19, sön 21, ons 24, fre 26, lör 27, sön 28, ons 31 juli, fre 2, lör 3 augusti, samtliga 19.00.

Översättning: Calle Norlén
Regi: CarlJohan Jörnland
Sånginstudering: Tove Bergström
Koreografi: Sissela Persson
Kostym, mask och hår: Alva Balldin och Sara Bergström
Produktionsassistent: Victoria Jörnland
Ljud och ljus: Hugo Ask, Alice Jönsson, Noa Balldin

 
 

Spelplats: Mårten Pers Scen

Vägbeskrivning (Google)

 

Kom gärna i god tid och njut av den vackra miljön och en god fika.

Vi serverar smaskiga chokladbitar från Tony’s chocolonely, matiga raw bites, chips i olika varianter och oemotståndlig Engelsholmsglass. Och så gott kaffe och drycker från Kiviks musteri förstås.  

Vi öppnar 40 minuter innan föreställningen börjar.

Kan jag betala med kort i caféet?
I vårt café tar vi endast kontanter. I biljettkassan kan ni innan föreställningen köpa "café-kuponger" på hhv 50 och 100 kronor. Dessa kan betalas med kort. 

 

Vägbeskrivning (Google)