Fartfylld musical i college miljö.

Barngruppen sätter upp Legally Blonde, en amerikansk musikal från 2007, baserad på romanen och filmen med samma namn. I den romantiska succékomedin, från 2001, fick Reese Witherspoon sitt stora genombrott i huvudrollen som den blonda, populära Elle Woods som börjar studera juridik på Harvard för att bevisa för sin expojkvän att hon inte bara består av ett snyggt yttre.

Musikalen Legally Blondeär skriven av Heather Hach och har musik och sångtexter av Laurence O'Keefe och Nell Benjamin. Scen Österlen satte senast upp Legally Blondesommaren 2013 med ungdomsgruppen.

“Det blir intressant att göra den med en barngrupp på drygt 30 barn jämfört med en ungdomsgrupp på 15. Det är en rolig och fartfylld musikal som tar upp den press, de fördomar och normer som också dagens barn och undgomar möter”, säger regissören Hanna Forslund. 

Legally Blonde får premiär den 10 juli

 

 

 

Komik, galenhet, sårbarhet och onormalitet i Shrek!

Ungdomsgruppen (i år ovanligt stor pga annorlunda åldersindelning) ger sig in i en helt ny värld med en familjeföreställning! Shrek The Musical hade premiär på Broadway 2008 och är baserad på den ikoniska Dreamworks-filmen från 2001 och William Steigs bok från 1990. Musiken är skriven av Jeanine Tesori och manus och texter av David Lindsay-Abaire.

“Det ska bli så spännande att jobba med komik och ta sig an en ny värld! Shrek är en fantastiskt rolig musikal och ett exempel på att det behöver skrivas nya sagor/berättelser/musikaler där normerna vidgas och där olikheter, olika typer av galenhet, sårbarhet och onormalitet får plats”, säger CarlJohan Jörnland, regissör. 

 

Shrek The Musical den 12 juli

 
 

Spelplats: Mårten Pers Scen

Vägbeskrivning (Google)

 

Kom gärna i god tid och njut av den vackra miljön och en god fika.

Vi serverar nybakade kardemummabullar och biskvier från Kåseberga Café och bistro, smaskiga chokladbitar från Tony’s chocolonely, matiga raw bites, chips i olika varianter och oemotståndlig Engelsholmsglass. Och så gott kaffe och drycker från Kiviks musteri förstås.  

Och för den lite mer hungriga ställer vi upp korvdisken, slår på kokplattan och serverar korv; vegetarisk såväl som med kött.

Vi öppnar 40 minuter innan föreställningen börjar.

Kan jag betala med kort i caféet?
I vårt café tar vi endast kontanter. I biljettkassan kan ni innan föreställningen köpa "café-kuponger" på hhv 50 och 100 kronor. Dessa kan betalas med kort. 

 

Vägbeskrivning (Google)