Vill ni komma och besöka våra repetititoner, prata med någon av de inblandade eller har andra frågor, tveka inte att höra av er: 

 

Pressbiljetter och kontakt: Camilla Larsson
camilla@lulas.se
0708-423980PRESSBILDER 2019, SHREK, KOSTYM REP

Shrek-ledarporträtt-7.jpg

PRESSBILDER 2019, LEGALLY BLOND, KOSTYM REP

LB-foajébilder-8.jpg

PRESSBILDER 2019, SHREK, REPETITION

Fotograf: Torun Börtz


PRESSBILDER 2019, LEGALLY BLOND, REPETITION

Fotograf: Torun Börtz


PRESSBILDER 2018, SPRING AWAKENING, KOSTYM

Fotograf: Torun Börtz


PRESSBILDER 2018, SWEENEY TODD, KOSTYM

Fotograf: Torun Börtz


PRESSBILDER 2018, MOMO, KOSTYM REP

Fotograf: Torun Börtz


PRESSBILDER 2018, SWEENEY TODD, REPETITION

Fotograf: Torun Börtz

Sweeney-rep1-5.jpg

PRESSBILDER 2018, MOMO, REPETITION

Fotograf: Torun Börtz

Momorep.jpg


LÄS DE SENASTE NYHETSBREVEN


PRESSKLIPPSARKIV

Regissören CarlJohan Jörnland har gjort en ordagrant genial uppsättning med Scen Österlens ungdomsensemble. Ingen på scenen är över 19 år men det tänker jag aldrig på – trots att ungdomarna gestaltar såväl unga flickor som äldre män. Jörnland får dem att stötta och komplettera varandra i kollektiva scener där de flesta är med. Snabba repliker och sångrader studsar mellan dem.
— Bengt Eriksson, Ystads Allehanda om förre årets PARADE

Läs hela artiklen här

2016

ANNIE: "Många nya talanger på scen" Ystad Allehanda. Hämta PDF

PARADE: ”Rappt och dramatiskt. Otäckt och spännande. Historiskt och samtida, ja, nutidsaktuellt” Ystads Allehanda Hämta PDF

Julshowen: "Tonsatte julförberedelser" Ystad Allehanda. Hämta PDF

 

2015

Jekyll & Hyde: "Teater ny utmaning för designer" Ystads Allehanda Hämta PDF

WEST SIDE STORY: "Vårld och kärlek möts på scen" Ystads Allehanda Hämta PDF

 

2011

RENT: "New York på Österlen" Ystads Allehanda Hämta PDF

 

2008

“När barnteater är som bäst”
Sprängfylld av lyckade fusioner mellan dans, sång, talteater och akrobatik bjuder den 39 personer starka ensemblen på en föreställning innehållande både glädje och finess.
För de oinvigde förmedlas historiens stundtals något invecklade intrig tydligt och varsamt, samtidigt som föreställningen genom sina friska grepp även fångar den mer luttrade teaterbesökaren.
ScenÖsterlen ger genom En Midsommarnattsdröm åter prov på barn- och ungdomsteater då den är som allra bäst. Den till synes outtröttliga spelglädjen kompletteras med genomtänkta kostymer, lustfylld pausunderhållning och en enkel men smakfull scenografi.
YA – 19 juli – 2008

“I landet Ingenstans”
Det bjuds på en hel del godbitar på scen. Lilla Tingelings roliga minspel, den hysteriskt skrattande krokodilen, danserna, sånginsatserna, livebandet som spelar låtar av bl.a. Nationalteatern, The Ark, Björk m.fl. är några av de många saker som förgyller föreställningen.
Österlen Magasinet – 12 juli, 2007

“Spelglada barn i genrep för Peter Pan”
….de cirka 30 barn som agerade gjorde det med bravur som imponerade stort och med färre minnesluckor i repliker än man kan räkna på ena handens fingrar. Dessutom var det både fart och fläng och tydlig spelglädje.
YA – 5 juli, 2007

“Julvulkanutbrott”
Föreställningen gavs tre gånger på Grand gångna helgen och vi hoppas att du var där. Det var nämligen en alldeles bedårande föreställning med mod, kraft och energi i massor, massor……En levande orkester skänkte orginalitet och stor närvaro……Och alldeles speciellt roligt var det att se hur mycket glädje som strålade……Fiffigt musikval, som ibland överraskade alldeles särskilt……Tack, entusiaster för energiutbrottet!
Österlen Magasinet – 14 december, 2006, om En spökhistoria

“Det är amatörerna som tar hem det”
Detta är riktigt bra teater. Musikalen är väl balanserad och handlingen är enkel men viktig och inte alls svår att känna igen sig i. Det är lekfullt och avslappnat men ändå på allvar. Jag skulle kunna se om föreställningen några gånger bara för dansnumrens skull!
Och som sagt, det är ungdomarna som tar hem det.
YA – 5 juli, 2006, om 15 minutes of Fame

“Vildgäss”
Ibland ser man teater där barn spelar ”vuxna” pjäser och roller och folk tycker att det är sååå gulligt. Det blir som ett slags ytligt effektsökeri utan någon annan kvalitet. Hos ScenÖsterlen behöver man inte nöja sig med detta. Här finns gulligheten men också allt annat; barnen bottnar i sina roller, här finns allvar och drastisk humor och texterna, skrivna av Dag Norgård, är ändå deras. Man märker att de vet vad de står och pratar om.
Det var barnen i ”Gamla Barn”, delen om åldringsvården, och ”Lyckliga Barn”, delen om familjeproblem, som blev mina favoriter. När de på ett fullödigt sätt spelar de gamla på hemmet och går från rena dråpligheter till en vacker sång om att de gamla är människor och inte problemkollin, då blir man gripen. Och fyndigheten i skildringen av familjescenerna är kul, avslöjande och överraskande.
Det är skönt att titta på teater med barn och ungdomar på scenen som trivs. Som strålar och spelar ut och uppenbarligen hat fått stöd och inspiration under repetitionsarbetet.
iKulissen sept 05

“Anna Kesar – Kulturstipendiat”
Musikalartisten och ungdomsledaren Anna Kesar tilldelas Region Skånes Ungdomsledarestipendium för 2004. Hon belönas för sitt arbete med ungdomar på ScenÖsterlen. Anna Kesar kom till Österlen via regissören Dag Norgård för fyra år sedan.
Han frågade henne om hon ville ta hand om musik, sånginstudering och viss koreografi. Förra året fick hon ett större ansvar för verksamheten, och är numera såväl regissör som koreograf, skriver mycket stämmor själv och har hand om sånginstuderingen.
– Dessutom gör jag en del smink och hår, säger hon.
När det gäller framtiden har hon fått blodad tand när det gäller pedagogik. Hon har precis börjat som lärare på nya musikalutbildningen på Österlengymnasiet i Simrishamn. Där ansvarar hon för kör-, sång- och dansutbildningen.
Hon turnerar också med en egen föreställning under hösten. ”Jag heter Isbjörg! Jag är ett lejon!”, som bygger på Vigdis Grimsdottirs roman med samma namn.
YA sept 2004

“Föreställningar med Fame fullsatta!”
Det har varit en riktigt bra sommar för SommarScens uppsättning av musikalen Fame.
Alla föreställningar har varit utsålda sen premiären. Och musikalen kommer att fortsätta spelas. det blir skolföreställningar i slutet av augusti och 8 extra föreställningar under hösten.
YA augusti 2004

“Landet Ingenstans finns i Simris”
“Indiander, pirater, älvor och krokodiler – var finner man en sådan blandning? Givetvis i berättelsen om Peter Pan, som nu sätts upp som musikal av kulturföreningen SommarScen Österlen i TeaterLadan på Grönekulle Gård. (…) Här finns ingen scenskräck så långt ögat kan nå.”
YA020625

“West Side Story på Grönekulle”
“Det är så in i vassen utsålt att föreställningen kommer igång rejält försenad. De spelande ungdomarna har i händerna på Dag Norgård blivit hårdfjällade gatugäng i New York, övertygande och självsäkert. Det finns egentligen ingenting att klaga på, så varför göra det. Nej jag faller in i hyllningskören och jublar över koreografin (…)den så spänstigt uppdaterade musiken, ljus och ljud. (…) SommarScen Österlen har gjort det igen! Grattis!
ÖM 020625

“Succé för West Side Story”
“Publiktrycket har varit så stort hos SommarScen Österlen på Grönekulle Gård att man kommer att ge extra föreställningar.”
YA 020615

“Startskott för kulturprojekt som belyser Barnkonventionen”
Om det stora treåriga internationella projektet säger regissören Dag Norgård: “Barnkonventionen har funnits länge men levt någon sorts skuggliv. Det är hög tid att lyfta fram de frågor som världens ledande män och kvinnor sagt ska gälla alla barn. I grunden handlar det om empati och att fördjupa männiksors förmåga attt ta till sig det som händer runt omkring oss, båda lokalt och globalt.

”YA 020506“Julsagan vacker och medryckande”
“Med smittande, sprittande glädje ger de 70 unga artisterna sin rungande juliga tolkning av Charles Dickens “En Julsaga”” Med Evabritt Strandberg som sagoberättare och 70 småtomtar blir det omdömen som: “mycket fart och fläkt”, “får det att rycka i benen” och “Makalöst vackert”.

YA dec. 01“Succé för Robin på Grönekulle”
Totalt 28 föreställningar och 2500 personer såg Robin Hood och Blodsbröder under sommaren. “Robin Hood har varit utsåld hela sommaren, säger regissören Dag Norgård. Mot slutet var det rena cirkusen. Folk ringde och var förargade över att biljetterna var slut.

“2001″”Ruskigt bra bröder på Grönekulle Gård”
“För en med lättknottrat skinn blev föreställningen en pärs” säger YA när de recenserar årets föreställningar av Blodsbröder. Det blev 11 extraföreställningar av musikalen som sattes upp redan förra sommaren. “En tragisk historia” men “trots tragiken är det gott om roliga poänger”. “Missa den inte” uppmanar YA.

YA 010628″Pristagare överraskades av hyllningar”
Söndagen den 10 december tar Dag Norgård emot Simrishamns kommuns kulturpris. ett överaskande framförande av barnskådespelare från SommarScen Österlen med en specialskriven sång dagen till ära rör honom till tårar. “Det här priset delar jag självklart med alla barnen och alla föräldrar…” säger Dag i sitt tacktal.

Teater för och av barn och ungdomar