ARKIV - FÖRESTÄLLNINGAR PÅ SCEN ÖSTERLEN

 
 

2022

Oliver!

“Varför ska vi sätta upp historien om Oliver Twist ännu en gång?” frågade vi oss när vi skulle välja årets musikal. Vi ville såklart att barnen skulle ha roligt på scen, att ledarna skulle ha roligt på jobbet och att publiken skulle få ta del av en rolig föreställning. Men framförallt ville vi sätta upp en musikal där barn får göra det som de är allra bäst på - att vara barn.

Team: Regi - Dahlia Momiyama, koreografi - CarlJohan Wåhlin, sånginstudering - Tove Wåhlin & prod.ass. - Alva Balldin.

På scenen stod 21 barn i åldrarna 8-14 år.


Urinetown

Med vår önskan om att sätta upp en galen, komisk och musikaliskt lysande musikal, passade Urinetown som handen i handsken. Bara namnet framkallar reaktioner utöver det vanliga. Musikalen ger oss, både av och på scenen, en chans att testa gränserna och arbeta på ett sätt som är mer överdrivet och - lite vrickat.

Team: Regi - Hanna Forslund, Koreografi - Sissela Persson, Sånginstudering - Hanna, Sissela & Kin Momiyama, Prod.ass. - Kin Momiyama.

På scenen stod 14 ungdomar i åldrarna 14-18 år.

 

2021

Skönheten & odjuret

28 barn och unga skapade drömsk disneymagi!

Scen Österlens Skönheten & Odjuret var en spännande, rolig och dramatisk musikal med fantastiska kostymer, magiska möbler och spektakulära scenerier.

“Det faktum att den är en klassisk Disneysaga med oändliga möjligheter gjorde att Skönheten och Odjuret blev ett självklart val för oss. Blandningen mellan de storslagna låtarna, de roliga karaktärerna och den magiska berättelsen gjorde den svårt att motstå!”, säger regissören Hanna Forslund. 


Relativitetsteorin

Allting är relativt. Eller?

En grupp unga människor. Reflektion över livet och vem jag är i relation till andra. Genom fantastisk sång och musik, finurliga och roliga texter och monologer fick vi blicka in i dessa unga människors hjärta och hjärnor med allt vad det innebar.

“Vi fastnade för just Relativitetsteorin då den på ett vackert, komiskt och vetenskapligt sätt gestaltar vardagliga problem och fenomen vi alla kan relatera till”, säger Alva Balldin, regissör och Sara Bergström, koreograf. 

 

2020

Aladdin JR

Aladdin och hans tre vänner har inte turen med sig, men när Aladdin hittar en magisk lampa förändras allt. Samtidigt kämpar prinsessan Jasmine mot de antika lagarna i landet. När deras vägar möts öppnas dörren till en helt ny värld. Strikta lagar, traditioner och normer är inte något som stoppar karaktärerna i Aladdin JR.

Team: Regi - Hanna Forslund, koreografi - Samantha Stridh, Sånginstudering - Hanna & Anna Kesar, prod ass. - Nora Börtz Vagenheim & Norton Ehrnborn.

Rent

New York. Julafton. Tidigt 90-tal. Dimman ligger tät över Alphabet City, en sunkig del av New York, där unga bohemer och uteliggare funnit en tillflyktsort. En rivningskåk utgör utgångspunkten för några vänner med drömmer som inte verkar vara inom räckhåll. En vill filma, en annan har ingen aning om vad han vill. Ovisshet, oro, sjukdom, missbruk gör stämningen dyster och tung, minst sagt. Men i mörkret tänds ett ljus.

Team: Regi & koreografi - CarlJohan Wåhlin, sånginstudering - Tove Wåhlin, prod.ass. - Dahlia Momiyama.

 

2019

Legally Blonde 
Legally Blonde är en amerikansk musikal från 2007, skriven av Heather Hach och med musik och sångtexter av Laurence O'Keefe och Nell Benjamin. Den är baserad på romanen och filmen med samma namn. I den romantiska succékomedin, från 2001, fick Reese Witherspoon sitt stora genombrott i huvudrollen som den blonda, populära Elle Woods som för att vinna tillbaka sin expojkvän slår sig in på Harvards juristlinje för att bevisa att hon inte bara består av ett snyggt yttre. Under studietiden får hon nya mål och nytt självförtroende.

Shrek
Den Tony-nominerade Shrek – the musical hade premiär på Broadway 2008 och är baserad på den ikoniska och Oscarsbelönade Dreamworks-filmen från 2001 och William Steigs bok från 1990. Shrek är historien om ett litet träsktroll som blir en stor hjälte mot alla odds. Under en livsomvälvande resa tillsammans med en tokrolig åsna och en upprorisk prinsessa möter han en bad guy med dåligt temperament, en oförutsägbar drake och ett gäng andra missanpassade sagofigurer som behöver vår hjältes hjälp.


 

2018

Spring Awakening
SCEN ÖSTERLENS LEDARGRUPP skildrar ungdomar på gränsen till vuxenvärlden, yra känslor som tidigare inte känts, knoppande kroppar, sårbarhet och längtan. Oavsett om det är 1800-tal eller 2018 är kärleken komplex och vår innersta önskan densamma – att bli sedda och älskade för dem vi är. Spring Awakening hade succépremiär på Broadway 2006, hyllades för sin fina blandning av klassiskt drama och pop och vann åtta Tony Awards.

Momo och kampen om tiden
I år utökar vi från en barngrupp till två. Detta gör vi för att även fortsatt kunna erbjuda plats åt alla som vill vara med, och för att skapa större utrymme för individuell delaktighet, utveckling och gemenskap. Samtidigt som vi genom samarbete mellan de två grupperna också skapar samhörighet och erfarenhetsutbyte mellan dem. Exakt hur detta kommer att se ut kommer att visa sig efter hand.
De två barngrupperna, bestående av barn i åldrarna 8–10 år och 11-13 år, kommer tillsammans att skapa föreställningen Momo och kampen om tiden. Den handlar om Momo, ett barn som lever ensam på en övergiven teater. Pjäsen lyfter ett av vår tids mest aktuella problem och dess inverkan på vårt samhälle, stress. Stressen över att hinna allt som vi “bör” hinna med och stressen över att få ut så mycket som möjligt av livet. De som ofta glöms i diskussionen om stress är barn. Vår önskan är att lyfta deras röst genom att låta dem gestalta denna historia som är skriven utifrån deras perspektiv.
Momo och kampen om tiden är baserad på en bok av den tyske författaren Michael Ende.

Sweeney Todd
Sweeney Todd är en musikal i två akter med musik och sångtexter av Stephen Sondheim och libretto av Hugh Wheeler. Musikalen utspelar sig i London under mitten av 1800-talet. Här möter vi Sweeney Todd och den unge Anthony som nyss kommit i hamn. Innan de skiljs åt berättar Todd om sitt förflutna i staden, som barberare. Hans fru och dotter togs ifrån honom av en avundsjuk domare och han blev bannlyst. Nu är han tillbaka, 15 år senare, med ett nytt namn och full av hat och hämndbegär. 

Med denna föreställning vill vi utforska ondskan som fenomen, vrida och vända och utforska synen på ondska. Genom att se ondskan som mänsklig kanske vi bättre kan förstå både oss själva och vår omvärld. 

 

2017

 

Footloose
Föreställningen spelades 13 gånger. För regi stod Elida Hovmöller, för sånginstudering Märta Åkerberg och för koreografi Madeleine Lundin och Michelle Fritzon

American Idiot
Föreställningen spelades 12 gånger. För regi stod Anna Kesar, för sånginstudering Tove Bergström och för koreografi CarlJohan Jörnland. 

It’s X-mas Showtime – Imagine
Årets julshow spelades vid fyra tillfällen i december på GRAND i Simrishamn. 66 barn och ungdomar medverkade.

 

 

2016

 

Annie
Föreställningen spelades 12 gånger. För regi/sånginstudering stod Michelle Lindstedt och för koreografi/sånginstudering Sara Bergström.

Parade
Föreställningen spelades 11 gånger. För regi stod CarlJohan Jörnland, för sånginstudering Tove Bergström och för koreografi Ellen Solding.

It’s X-mas Showtime – For you and for me
Årets julshow spelades vid fyra tillfällen i december på GRAND i Simrishamn. 60 barn och ungdomar medverkade.


 

2015

Jekyll & Hyde
Föreställningen spelades vid 11 tillfällen. För regin stod Anna Kesar.

West Side Story
Föreställningen spelades vid 11 tillfällen. För regin stod Tove Bergström.

It’s X-mas Showtime – HEROES
Årets julshow spelades vid fyra tillfällen i december på GRAND i Simrishamn. 60 barn och ungdomar medverkade.

 

2014

Hairspray Junior
Föreställningen spelades vid 11 tillfällen och sågs av drygt 1100 personer. För regin stod Julya Hedblom.

Spring Awakening
Föreställningen spelades vid 11 tillfällen. och sågs av drygt 800 personer. För regin stod Tove Bergström.

It’s X-mas Showtime – BELIEVE
Årets julshow spelades vid fyra tillfällen i december på GRAND i Simrishamn. 50 barn och ungdomar medverkade. Föreställningen sågs av 550 personer. Arbetet leddes av Anna Kesar, Martha Widén, Felicia Palm, Nellie Björklund och Sara Bergström.

 

2013

13 – the musical
Föreställningen spelades vid 11 tillfällen. Sågs av 1100 personer. För regin stod Tove Bergström.

Legally Blonde
Föreställningen spelades vid 11 tillfällen. och sågs av 900 personer. För regin stod Anna Kesar.

All you need is love
Årets julshow spelades vid tre tillfällen i december på GRAND i Simrishamn. 55 barn och ungdomar medverkade. Föreställningen sågs av 350 personer. Arbetet leddes av Anna Kesar, Ivan Persson, Cornelia Lundin och Roddy Morales som till sin hjälp hade elever från Österlengymnasiets SMES-program.

 

2012

High School Musical
Föreställningen spelades vid 13 tillfällen (en extraföreställningen sattes in). Sågs av 1253 personer. För regin stod Anna Kesar.

Tick Tick… BOOM
Föreställningen spelades vid 12 tillfällen. och sågs av 518 personer. För regin stod Tove Bergström.

Love shine a light
Årets julshow spelades vid tre tillfällen i december på GRAND i Simrishamn. 55 barn och ungdomar medverkade. Föreställningen sågs av 438 personer. Arbetet leddes av Anna Kesar, Martha Widén och Roddy Morales som till sin hjälp hade elever från Österlengymnasiets SMES-program.

Läs vad tidningarna skrev…

 

2011

Peter Nova
Barngruppen spelade den relativt nyskrivna pop- och rockmusikalen Peter Nova. Regi: Anna Kesar, koreografi: Tove Bergström. Scen Österlens konstnärliga ledare, Anna Kesar samt Roddy Morales och Martha Widén ledde arbetet och till sin hjälp hade de ett antal ungdomar som som arbetade med bl. a. musik, kostym, koreografi, ljud/ljus och sånginstudering. 933 personer såg de 11 föreställningarna.

Rent
Ungdomsgruppen spelade musikalen Rent som bygger på operan La Bohème av Puccini. Scen Österlens konstnärliga ledare, Anna Kesar samt Roddy Morales och Martha Widén ledde arbetet och till sin hjälp hade de ett antal ungdomar som som arbetade med bl. a. musik, kostym, koreografi, ljud/ljus och sånginstudering. 940 personer såg de 11 föreställningarna.

It’s Christmans Showtime, Ain’t No Mountain High Enough
Årets Julshow spelades vid fyra tillfällen i december, med repetitioner under hela hösten. Ca 45 barn och ungdomar medverkade. Även här leddes arbetet av Anna Kesar, Roddy Morales och Martha Widén som till sin hjälp med bl. a. kostym, koreografi och sånginstudering hade en grupp elever från Österlengymnasiets SMES- program inom ramen för deras skolarbete. Sammanlagt 462 personer såg årets julshow. som gavs på teaterbiografen Grand i Simrishamn.

 

2010

Trollkarlen från Oz
Barngruppen spelade musikalklassikern Trollkarlen från Oz, där Jessica Nilsson stod för regi och bearbetning av manus. Tillsammans med Tove Bergström (koreografi) och Anna Kesar (sånginstudering) ledde hon arbetet med de 17 barnen. Anna Nordkvist ansvarade för kostym, Roddy Morales för mask och Lalla Thord, Anna Kesar och Eva Hedblom för scenografi. Under föreställningen fick vi följa Dorothy längs den gula vägen när hon, tillsammans med hunden Toto, försökte hitta hem. Under färdens gång fick hon sällskap av Fågelskrämman som ville ha en hjärna, Plåtmannen som ville ha ett hjärta och det fega Lejonet som ville ha lite mod. 1 016 personer såg de 12 föreställningarna.

Dracula
Ungdomsgruppen (med 8 deltagare) gav sig i kast med klassiska Dracula, i form av en skräck-komedi-musikal. Carl-Johan de Neergaard stod för regi, manusbearbetning och den nyskrivna musiken. Stina Tufvesson var hans regiassistent, Joel Brekke ansvarade för koreografi och Martha Widén för sånginstudering. Eva Hedblom stod för kostym och Roddy Morales för mask. Dracula, som väntat i 400 år på att få uttrycka sina känslor, hade en plan för hur han skulle få sin sitt livs kärlek. Men var kärleken besvarad? 582 personer såg de 11 föreställningarna.

Hjältinnan dör på slutet
Hemvändarna valde att sätta upp Hjältinnan dör på slutet, med ett helt nyskrivet manus av Robin N. Spegel, efter en idé av Saga Björklund Jönsson. Saga stod även för regi, koreografi och sånginstudering. Tobias and the muffled band hade skrivit musiken. Pjäsen, eller deckarmusikalen, sattes upp i form av en midnattsföreställning och ställde frågan vad ideal är och hur det påverkar oss. Vems idé är det som bestämmer och vad är vi beredda att göra för att anpassa oss till den idén? Musikalen spelades 9 gånger för 384 personer.

”It’s Christmans Showtime, Don’t stop believing”
Som brukligt sattes det upp en julshow i december, med repetitioner under hösten av och med 30 barn och ungdomar. I arbetet med den yngre gruppen och mellangruppen stod Anna Kesar för idé och sånginstudering och koreografi; det sistnämnda tillsammans med Camilla Eriksson och Jamila Cabrera. Martha Widén ansvarade för idé, sång och koreografi för den äldsta gruppen. Beatrice Bengtsson stod för manus och regi av pjäsen, ”Och så jul ovanpå allt”. Roddy Morales stod för smink och hår. 355 personer såg de 4 fartfyllda föreställningarna som gavs på Grand.

 

2009

Alice i Underlandet
Barngruppen tog sig an Lewis Carrolls saga Alice i Underlandet, där Paula Brante stod för såväl manus som regi. Tillsammans med Stina Tufvesson, Ida Bylund och Saga Björklund Jönsson ledde hon arbetet med de 19 barnen. På ett fantasifullt och smittande sätt spelade, sjöng och dansade de fram sin hyllning till barns outsinliga fantasi och visade att barn klarar mer än man tror. Pjäsen spelades på Mårten PersKällas nybyggda teaterscen.

Grease
Med en lite annorlunda version av Grease ville ungdomsgruppen sätta fokus på frågor som mobbing, utanförskap, grupptryck, skönhetsideal och att våga vara sig själv. Anna Kesar, som stod för regi, manusbearbetning och sånginstudering, ville med musikalen spegla den tuffa vardag som många ungdomar lever i idag. Carl-Johan de Neergaard ansvarade för koreografi och dansinstudering. Starka sång-, dans- och skådespelarinsatser fyllde salongen och berörde en stor publik. Pjäsen spelades på Mårten PersKällas nybyggda teaterscen.

Blodsbröder
Den så kallade ”Hemvändargruppen” valde att sätta upp Willy Russels Blodsbröder. På ett enastående sätt gjorde de den till sin alldeles egna version. Roddy Morales ansvarade för regi medan Saga Björklund Jönsson stod för koreografi och sånginstudering. Musikalen hade ett fysiskt och explosivt uttryck, där linjen mellan sång, dans och teater sakta suddades ut. Publiken satt mitt i rummet och skådespelarna dök upp överallt: framför, bakom och omkring dem. Vems historia var detta egentligen? Vad är verklighet och vems verklighet var det vi fick berättad för oss? Pjäsen spelades på Österlengymnasiet.

”It’s Christmans Showtime – Let’s start giving”
Sista helgen före jul intog ett 35-tal barn och ungdomar Grands scen för att i fyra föreställningar ge allt i årets julshow. Powerballader och diskoklassiker varvades med roliga historier och barnteater. Carl-Johan de Neergaard och Martha Widén stod för regi, koreografi och sånginstudering. Beatrice Bengtsson och Gustav Eriksson ansvarade för barnteatern som uppförde pjäsen ”Axels jul”, som Beatrice själv skrivit som 10-åring. Tre hemvändare – Saga Björklund Jönsson, Tove Bergström och Amanda Olsen framförde ett eget nummer och fungerade även som showens ”inkastare och röda clowntråd”!

 

2008

It’s Christmas Showtime “in the name of love”
ScenÖsterlen bjöd återigen på en sprakande julshow med över 40 barn och ungdomar där besökarna fick uppleva allt från discoklassiker till moderna powerballader. Tre föreställningar spelades dagarna före jul.
Teaterskolans barngrupp medverkade som gästartister.
Givetvis serverades allt detta med en stor portion julstämning!
Närmare 500 personer såg föreställning och lämnade salongen på Grand i Simrishamn med ett leende på läpparna.

 

En midsommarnattsdröm
ScenÖsterlen är nu inne på sitt nionde år.
Under juli månad – sommaren 2008 spelar ScenÖsterlens barn och ungdomar en bejublad föreställning av William Shakespeares “En midsommarnattsdröm” i regi och bearbetning av María Árnadòttìr. María gör tillsammans med alla ungdomsledare ett fantastiskt arbete.
Valet av denna klassiska saga, en komedi med välkända förväxlingar, olycklig kärlek och trolsk nyckfullhet visar sig vara ett utmärkt val.
Alla föreställningar går för fulla hus och över 1 100 personer kommer och ser föreställningen.

Läs vad tidningarna skrev…

 

En stund på jorden
Den första “hemvändarproduktionen” av de som vuxit ur ungdomsgruppen men fortfarande ville uppträda. Under ledning av Carl-Johan de Nergaard med manus av Saga Björklund Jönsson sattes föreställningen En stund på jorden, en show full av Cornelis Wreeswijk-låtar upp på Österlengymnasiet. Musiken framfördes av ett liveband.

 

2007

It’s Christmas Showtime
Återigen höll Carl-Johan de Neergaard i trådarna och resultatet blev en fartfylld barn- och ungdomsshow med sång, dans och musik med allt från Disney-örhängen till Queens hitlåtar och välkända julmelodier.
Publiken bjöds på en varm och härlig julhälsning i en föreställning som hade ett budskap till såväl gammal som ung. Tre föreställningar spelades dagarna före jul.
Teaterskolans barngrupp medverkade som gästartister och bjöd på en tankeväckande, söt och rolig historia om grisen Nasse. I ensemblen ingick hela 53 barn och ungdomar.
Trångt på scenen? – Nädå!
Finns det hjärterum så finns det stjärterum!

Drömmarens barn
Fyra av ScenÖsterlens ungdomar producerar och medverkar själva i Dag Norgårds pjäs om fyra syskon i en känsloladdad historia om ett arv. Föreställningen spelades i juli månad på Grand i Simrishamn.

Ba-da-bam! vol. 1
Under fem sköna sommarkvällar presenterade ScenÖsterlens ungdomar, under ledning av Carl-Johan de Neergaard, sommarens grymmaste och glammigaste show. En fullspäckad gala med pop, rock, funk, step, musikal och schlager.
Till toner av ABBA, Robbie Williams, The Supremes och många många andra, intog över 20 ungdomar scenen på Grand i Simrishamn för att ge oss en kväll som vi sent skall komma att glömma.

Peter Pan
Mellan den 8 juli och 12 augusti spelades 18 föreställningar av den magiska historien om Peter Pan och Lena, om Tingeling och Piraterna, om Indianerna,
De Förlorade Barnen och Kapten Krok.
I en unik föreställning under ledning av ungdomar från ScenÖsterlens ElevUtbildning bjöds vi på en föreställning fylld av musik, sång, dans, fantasi och en och en annan krokodil.
Medverkade gjorde över 30 barn och ungdomar samt en eminent tremannaorkester.
Föreställningen spelades på Grand i Simrishamn.

 

2006

 

En spökhistoria
Dag Norgårds dramatisering av Charles Dickens “A Christmas Carol” spelas på Grand i tre dagar i början av december.
Elevutbildningen som den här gången består av Anna Dahl, Tara Cabrera, Stina Tufvesson och Saga Björklund Jönsson gjorde det möjligt att återigen genomföra en stämningsfull julföreställning i vilken det medverkade över 50 barn och ungdomar. Tremannabandet från sommaren medverkar återigen och ger föreställningen extra liv och krydda.
En spökhistoria blev till julens mysigaste, mest spännande och roligaste familjeföreställning fylld med musik och dans.

15 minutes of fame
Medverkande: Claes Malmberg, Chatarina Larsson, Carin da Silva, Anna Kesar, Johan X:et Erixzon, Hans Nyberg, Niklas Borefors, Johanna Lazcano Osterman, Christian Rudkilde samt över 30 ungdomar och amatörer.
En skruvad, vansinnig, otrolig, rolig och tragisk sång-, och dansshow om Marilyn och hennes Mamma i deras kamp på vägen mot sitt livs största triumf! Om dokusåpor, kändishysteri och extrema makeovers! En danstävling. 9 tävlande par. 4 jurymedlemmar. En konferencier. Alla vill vinna! Men till vilket pris?
15 minutes of fame blev vår största publiksuccé någonsin!!! Jublet nådde ända ner till Brantevik i applådtacken och folk kom tillbaka gång på gång på gång för att se om föreställningen. På vår nya utomhusscen dansade 30 av våra ungdomar som dom aldrig dansat förr! Från pop till latino till disco gav de publiken en oförglömlig kväll! Mötet mellan proffs och amatörer blev unikt, fantastiskt och något av det häftigaste vi på ScenÖsterlen upplevt! För att citera Kvällspostens Tony Kaplan “skillnaden mellan proffs och amatörer finns, men är inte så avgrundsdjup som den brukar vara.”
Producent Thora L Norgård fick i maj frågan av en journalist:
– “Vad gör ni om det regnar under en föreställning?”
-“Det kommer inte regna måndagar, tisdagar eller onsdagar under hela sommaren”, svarade hon då.
Under sista föreställningen, i sista versen, i sista låten, kom regnet…
Det tackar vi för.

Olivia Twist
Medverkande: Över 30 barn mellan 7 och 13 år!
ElevUtbildning största föreställning någonsin och ett av det mest lyckade projekt i ScenÖsterlens historia! För första gången används livemusik och tremannabandet består av Gustav Nordström, Fredrik Persson och Christopher Eldh. ElevUtbildningen, som består av Paula Brante och Stina Tufvesson (regi), Saga Björklund Jönsson (sånginstudering), Elin Arenhag och Anna Dahl (koreografi), Mette Pedersen och Emma Ragnarsson (kostym), Elin Arenhag och Mette Pedersen (marknadsföring) och Anna Dahl och Martin Westford (teknik) gör ett fantastiskt jobb och är värda allt beröm och mer! Olivia Twist blev en given publiksuccé med nästan fulla hus varje kväll! Vi ser fram emot nästa år!

Var är Gunnar?
Medverkande: Göran Brante, Maria Hultquist, Jonas Andersson, Ingar Arenhag, Eva Ragnarsson, Helene Thornander, Margareta Thorstad, Ann-Sofie “Anse” Larsson, Lisbeth Pedersen, Anders Arenhag, Kim Sandberg, Victor Bok och Kevin Stridsberg.
Teaterskolan för vuxna har spelat sin första föreställning någonsin. En pjäs av Titania Svensson, om livet på en teater i närheten av Sergels torg i Stockholm.

Anna och Nora
Medverkande: Thora L Norgård och Johanna Lazcano Osterman
Skolföreställning om två flickor. En pjäs om svartsjuka och kärlek, om handikapp och mobbing, om djävulska planer och vuxenskap. Spelade i mars på Teater Centrums utbudsdagar i Lund.

Ensamma Krigare
Medverkande: Sebastian Andersson och Roddy Morales
Mobbaren möter den Mobbade. En angelägen och brinnande aktuell historia om två barn och mobbing. Har spelat 11 föreställningar under vintern.

 

2005

 

Anna och Nora
Medverkande: Elin Arenhag och Paula Brante
Skolföreställning om två flickor. En pjäs om svartsjuka och kärlek, om handikapp och mobbing, om djävulska planer och vuxenskap.

Ensamma Krigare
Medverkade: Sebastian Andersson och Roddy Morales
Mobbaren möter den Mobbade. En angelägen och brinnande aktuell historia om två barn och mobbing.

Vildgäss
Ett storslaget vandringsdrama baserat på Nils Holgessons underbara resa. Fem nya utomhusscener byggs och publiken vandrar från scen till scen. För första gången medverkar barn, ungdomar och vuxna i samma föreställning. Med Vildgäss flög vi genom kärlek, utanförskap, orättvisor, utbildning, politik och mycket mycket mer! Musiken skrivs av Dag Norgård, Anna Kesar och Magnus Björklund de Oliveira och arbetet resulterar i en inspelning av musiken till CD-skiva.

Tjejen i Aspen
ElevUtbildningens andra föreställning i regi av Simon J Berger och under handledning av Dag Norgård. Medverkar gör fyra tjejer från ElevUtbildningen. En föreställning om en ung tjej på väg in i vuxenvärlden. En föreställning om att observera andra människor och deras beslut i olika situationer. Om de olika val vi gör när vi påverkas av utomstående faktorer.

Jag heter Isbjörg! Jag är ett lejon!!
Medverkande: Anna Kesar
En enmansföreställning om det goda och det onda, det svarta och det vita och de gråa nyanserna där emellan. Dag Norgård regisserar Anna Kesar i en förställning som får fantasiska publikreaktioner!

 

2004

 

Musikalen Bombi Bitt
Funk-musikal för hela familjen.
33 barn mellan 7 och 14 år i en nyskriven funk-musikal där de gestaltade Bombi Bitts äventyr bland tyska bovar och stulet kyrksilver och Kiviks Marknad, allt i en magisk musikalisk berättelse, med trollerier och bedrägerier och fantasier.

Fame
Än en gång drog Ungdomsgruppen fulla hus! I en glittrig show om kärlek, vänskap och död tog de med publiken på en resa tillbaka till 80-talets glansdagar. Om kampen efter berömmelse och bekräftelse i en hård värld. I fantastiska ensemblenummer och imponerande soloframträdanden höjde Ungdomsgruppen ribban ytterligare ett steg. Det spektakulära finalnummret är en klassiker i ScenÖsterlens historia!
Medverkande ungdomar mellan 14-18 år.

Audition for Romeo
Elevutbildningens första pjäs under handledning av Dag Norgård och Janne Hermasson, i regi av Simon J Berh. En nyskriven pjäs om prestationskrav och vikten av att våga välja. Medverkar gör sex ungdomar från ElevUtbildningen.

Kära Mamma Käre Pappa
En nyskriven svensk musikteaterföreställning för ungdomar och vuxna som genomförs med stöd av Statens Kulturråd. En genomkomponerad pjäs om fyra vuxna personer som ser tillbaka på sin barndom med förundran med insikt med vrede med förtvivlan och hopp.
Kära mamma Käre pappa av Dag Norgård bygger på barns texter om sina upplevelser bakom fördragna gardiner.

Jag heter Isbjörg! Jag är ett lejon!!
Medverkande: Anna Kesar
En enmansföreställning om det goda och det onda, det svarta och det vita och de gråa nyanserna där emellan. Dag Norgård regisserar Anna Kesar i en förställning som får fantasiska publikreaktioner!

 

2003

 

Musikalen Grease
Alla ungdomars och alla som har varit ungdomars favoritmusikal!!! Om steget in i vuxenlivet, om den första kärleken, om den första kyssen, om tonårsvärldens lustfyllda och skräckinjagande förväntningar på livet. En häftig musikal med häftig musik, med 27 häftiga ungdomar i en häftig miljö! Musiken är redan klassisk, den skapar ståpäls hos alla som är nyfikna på livet. Med West Side Story lyfte vi taket. Med GREASE sprängde vi det!

Musikalen Bombi Bitt
Den 1:a juli kl. 19.00 hade Barngruppen premiär på musikalen om Österlenpågen Bombi Bitt. Något så ovanligt som en nyskriven svensk musikal anpassad till barnen på SommarScen. 40 barn mellan 7 och 14 år gestaltar Bombi Bitts äventyr bland tyska bovar och stulet kyrksilver och Kiviks Marknad, allt i en magisk musikalisk berättelse, med trollerier och bedrägerier och fantasier.

Jag heter Isbjörg! Jag är ett lejon!!
Medverkande: Anna Kesar
En enmansföreställning om det goda och det onda, det svarta och det vita och de gråa nyanserna där emellan. Dag Norgård regisserar Anna Kesar i en förställning som får fantasiska publikreaktioner!

Ensamma Krigare
Medverkande: Magnus Björklund de Oliveira och Roddy Morales
Mobbaren möter den Mobbade. En angelägen och brinnande aktuell historia om två barn och mobbing. Skolföreställning som spelar på alla (!) skolor i Simrishamn!

Världens sagor
Medverkande: Magnus Björklund de Oliveira och Roddy Morales
Berättar-, och musikteater baserad på olika kända sagor. För förskolor.

 

2002

 

West Side Story
Ungdomsgruppen gjorde en braksuccé detta år med musikalen West Side Story!! 19 ungdomar stod på scen inför fulla hus varje kväll. Med fantastisk färgstark koreografi och stämningsfullt ljus och ljud rycktes publiken med i den tragiska historien om förbjuden kärlek och ung bråd död. Inte ett öga var torrt då ljuset gick ner på scenen och föreställningen var slut. Ungdomsgruppen visade att engagemang, lust och närhet till berättelsen kan åstadkomma ett personligt uttryck som ibland kan saknas hos den professionella teatern.

Peter Pan
Barnens senaste föreställning som drog storpublik igen!
Ljussättningen och scenografin, rollfördelningen och smarta lösningar på scen får publiken att häpnas och förundras.
Peter Pan, Lena, Indianerna, Piraterna, Tingeling, De Förlorade Barnen och Kapten Krok trollbinder inte bara publiken, utan även oss som jobbar på SommarScen Österlen!
Och allt jobb blir genast, som vanligt när barnen står på scen, värt mödan!

En Julsaga
En sång och dansföreställning med rötterna i Charles Dickens klassiska roman om Herr Scrooge som tittar tillbaka på sitt liv, och kommer till insikt om vad som är viktigt i livet. 52 barn och ungdomar gestaltade historien via klassiska julsånger om tomtar, pepparkaksgubbar och om hur världen ser ut för andra barn på jorden. Berättare: Evabritt Strandberg.

 

2001

 

Musikalen Blodsbröder
Succén från 2000 kommer tillbaka!
Tightare, fräschare och mer utvecklad spelas föreställningen 15 gånger för allmänheten.
780 personer ser föreställningen.
6 skolföreställningar ges.
107 personer är medlemmar detta år.

Robin Hood
Barnen har inte bara vuxit på längden. En enorm framgång och utveckling sker hos alla barn detta år! Säkra och trygga ger de 15 föreställningar av Robin Hood. I fantastiska tidsenliga kostymer tar de över TeaterLadan och får stående ovationer kväll efter kväll.
1757 personer såg föreställningen.

En Julsaga
En sång och dansföreställning med rötterna i Charles Dickens klassiska roman om Herr Scrooge som tittar tillbaka på sitt liv, och kommer till insikt om vad som är viktigt i livet. 52 barn och ungdomar gestaltade historien via klassiska julsånger om tomtar, pepparkaksgubbar och om hur världen ser ut för andra barn på jorden. Berättare: Evabritt Strandberg.

 

2000

 

Musikalen Oliver!!
Sommaren då allt växte!
Invigning för nya TeaterLadan, som rymmer 120 personer.
60 barn står på scenen.
Kostymerna slår alla med häpnad!
Ljusättningen blir en otroligt viktigt del av scenografin.
2600 människor besökte oss.
130 personer var sysselsatta under sommaren.
4867 minuter repeterade barnen innan premiär.
400 övernattningar i husvagnarna genomfördes.
Discot på avslutningen hördes ända till Skillinge!

Musikalen Blodsbröder
Premiär för Ungdomsgruppen!
9 tjejer står på scen under en bejublad föreställning.
Dagens Nyheter skriver en stor artikel om föreställningen som hamnar på förstasidan av Kulturdelen!
Tankar om att fortsätta spela den nästa år börjar gro..

 

1999

 

Bröderna Lejonhjärta
SommarScen Österlens första produktion som ägde rum i TeaterTältet. På scen stod sju elever från Skara Skolscen.

Ronja Rövardotter
55 barn stod på scenen.
100 personer var sysselsatta under sommaren.
2500 människor besökte oss detta år.
1303 bullar bakades och åts upp.
4866 minuter repeterade barnen innan premiär.
2 1/2 plåster användes till barnens sommarknän.

Teater för och av barn och ungdomar